13/09/2016

Aprenent a cooperar

El Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat de Figueres engega unes jornades formatives en solidaritat i cooperació adreçades a les entitats altempordaneses i a aquelles «persones vinculades, però amb poca experiència, al món de la cooperació al desenvolupament». Les inscripcions ja estan obertes.

L'objectiu d'aquestes sessions és enfortir la capacitat tècnica de gestió de projectes de les petites entitats de Figueres i l'Alt Empordà, i alhora, millorar el coneixement dels recursos i de les altres entitats més properes.

Les jornades es faran al Centre Cívic Joaquim Xirau (Marca de l'Ham) de Figueres, i s'inauguren el proper 24 de setembre amb parlaments de Montse Soldevila (Medicos Mundi) i Almudena Barbero (Nzuri Daima), música, ball i taules informatives i stands de menjars del món.

La primera sessió de treball, però, serà el 30 de setembre i es parlarà de les experiències de cooperació de Dníger, Soarpal, Rebost Solidari i Enginyeria sense Fronteres.

El cicle continurà amb la sessió de l'1 d'octubre, en la que es farà una classe molt pràctica de tècniques i metodologies per esciure projectes i memòries, i per a la gestió diària d'una entitat. El 7 d'octubre s'ha programat una taula d'exposicions de diverses entitats locals -GEES, Sol Solidari, Dníger, Bicicletas sin Fronteras) . Finalment, el dissabte 8 d'octubre, es clourà el curs amb una sessió dedicada als mitjans de comunicació i les xarxes socials.

Aquestes jornades formatives compten amb la col·laboració de la Coordinadora d'ONG Solidàries, l'Ajuntament de Figueres i el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.