20/05/2008

Aquest dissabte 24: Jornada Anual a Porqueres

Aquest dissabte 24 de maig la Coordinadora d'ONG Solidàries organitza la seva Jornada Anual. La cita anual de les entitats solidàries de les comarques gironines tindrà una primera part on es parlarà de la necessària transparència a les ONG i de la importància del codi ètic, com a punt de partida en la feina en cooperació i en l'àmbit solidari. I en la segona part de la Jornada, es parlarà del procés ALBA que s'està desenvolupant a Llatinoamèrica i del tractament que està tenint als grans mitjans de comunicació. La Jornada se celebra al Centre Cívic de Porqueres, a partir de les 10 del matí.

 

L'hivern passat saltaven a la premsa diverses informacions relacionades amb irregularitats a les ONGD. Les investigacions obertes posaven, injustament, a tot el sector de les ONGD en el punt de mira. És per aquest motiu que les ONGD de la Coordinadora van creure oportú de treballar el tema de la transparència en cooperació al desenvolupament. Begoña Román, professora de Ètica a la Universitat de Barcelona i membre de la Federació Catalana d'ONGD, serà l'encarregada d'exposar els principals mecanismes per traslladar el compromís de les ONGD amb el codi ètic i amb la transparència, a la resta de la ciutadania. 

A la segona part, el veneçolà Alejandro Escarrà, especialista en Dret Constitucional i Drets Humans parlarà del procés ALBA que s'està desenvolupant a Amèrica Llatina i de com l'estan tractant i/o ignorant els grans mitjans de comunicació. Les mateixes entitats mostraran alguns exemples de bones pràctiques en cooperació i solidaritat, i per acabar, es faran diversos tallers: un sobre codi ètic i mecanismes de transparència, un altre sobre informació i desinformació, i un tercer sobre els elements característics de les bones pràctiques.

La Jornada Anual comença a les 10 del matí, al Centre Cívic de Porqueres. Més informació>>

BEGOÑA ROMÁN. És professora d'Ètica de la Universitat de Filosofia de la UB i membre de la Comissió de Seguiment de Codi Ètic de la FCONGD.

ALEJANDRO ESCARRÁ GIL. És llicenciat en Dret i especialista en Dret Constitucional i Ciències Polítiques, i en Drets Humans. Actualment està acabant el doctorat en Dret Públic Constitucional, a la Universitat Carlos III de Madrid.