24/01/2023

Balkar Earth o la transformació de les comunitats rurals

Resilience Earth posa en marxa un intinerari formatiu que vol facilitar eines creatives a les comunitats rurals que han quedat marginades i que ara volen fer un pas cap a la transformació ecosocial. 

I d'aquest itinerari formatiu de la comunitat d'aprenentatge que es diu Balkar Earth, en diuen "Programa de Catalització Comunitària". S'adreça a actors de comunitats rurals i marginades com tècniques d'administracions, membres d'organitzacions de l'economia social, membres de govern, participants del teixit associatiu, activistes, etc. La formació consta de 4 mòduls  de 2 mesos cadascun (36h) i es pot escollir mòduls individuals o apuntarse al programa complet.

Amb aquesta formació es vol facilitar eines que donin resposta als reptes de la colonització i la globalització, mitjançant l'enfortiment de les capacitats i coneixements en desenvolupament regeneratiu, resiliència comunitària, governança descentralitzada i facilitació de grups.

Es tracta d'una formació gratuïta i el primer mòdul, sobre "Resiliència comunitària: gestió i adaptació al canvi" començarà el 10 de febrer. Aquest mòdul vol aprofundir en les capacitats adaptatives de les nostres comunitats i organitzacions rurals, per fer front a la crisi sistèmica que estem vivint. Pel que fa al segon mòdul "Relat del lloc i constel·lacions comunitàries, des d’una perspectiva sistèmica i transrural." és una proposta per ampliar consciència de relats, patrons i rols presents a les comunitats. El tercer mòdul s'ocuparà de la democràcia a les comunitats i lde a gestió creativa dels conflictes, i el quart i últim mòdul, d'aprofundir en la regeneració comunitària, passant per l'adquisició de noves capacitats en lideratge. 

Les formacions són gratuïtes, presencials i es faran a l'Espai Núria Social d’Olot.