11/01/2022

Bocins de pau! El DENIP ja és aquí!

La campanya Bocins de Pau que es fa amb motiu del proper Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP), el 30 de gener, ja ha començat amb les formacions dels grups d’estudiants de cicles formatius d’Educació Infantil, Animació SocioCultural i Integració Social que d’aquí a dues setmanes aniran a les escoles participants a realitzar els tallers i les dinàmiques educatives sobre pau. 

Una de les novetats de la campanya d'enguany és la participació de la mainada i joves de tots els Centres Oberts de la ciutat de Girona, que aniran acompanyats de les seves educadores i educadors, i que també realitzaran el treball final audiovisual que compartirem a través de les xarxes socials i del web de la campanya.

Bocins de Pau vol provocar una reflexió personal i col·lectiva; és a dir, parlar de pau en grup, però extreure’n una definició personal i única.  Durant les primeres formacions a l’Institut Montilivi de Girona, la pau per a algunes persones va ser definida  com tenir “control sobre la pròpia vida”, “sentir-me protegida i saber que ningú em pot fer mal”, "ser feliç", "ser lliure per escollir què vull fer i on vull anar" o "gaudir de prou benestar i salut mental", entre moltes altres. 

Això, sí, en aquestes formacions sempre, tothom o gairebé tothom, va combinar la pau personal amb la convivència amb els altres. Us deixem altres definicions que fan algunes persones membres d'entitats de la Coordinadora sobre altres dimensions de la Pau.