27/10/2016

Cafès pendents

Un alumne de disset anys dels Maristes, David Valero, veí de la Rodona, ha endegat un projecte solidari anomenat Cafès pendents Girona. El projecte busca que qualsevol persona sense recursos pugui fer un cafè o esmorzar o berenar de manera gratuïta gràcies a la solidaritat ciutadana. És una informació d'Eldimoni.com

Cafès pendents va tenir el seu origen a la ciutat de Nàpols (Itàlia) l’any 2008. La idea va sorgir d’una tradició que comença un segle abans al mateix Nàpols. Aquesta consistia en que si alguna persona tenia alguna cosa a celebrar, prenia un cafè i deixava un altre pagat, anomenat caffè sospeso, per així facilitar que la següent persona que entrés pogués prendre’l de manera gratuïta.

Durant els anys aquesta iniciativa solidaria s’ha anat estenent per tot el planeta, a països com Argentina, Xile, Perú o Espanya; encara que no ha aconseguit arrelar a la ciutat de Girona, i això és el que busca aconseguir aquest alumne de l’escola Maristes de Girona.

Pot semblar que un cafè o una pasta o entrepà és poca cosa perquè molta de gent s’ho pot permetre, però amb la crisi que estem vivint cada cop hi ha menys persones que puguin pagar-se una pausa calenta tant simple com aquesta. Per tant, aquest euro o euro i mig que per a molts no signifiquen gairebé res, poden representar un gran estímul per a aquestes persones.

Ja són cinc les cafeteries, restaurants i bars que hi col·laboren

– cafeteria Marfà (c. de Baix, 2 de Santa Eugènia de Ter)
– cafeteria restaurant Pont del Dimoni (pg. d’Olot, davant del pavelló de Santa Eugènia de Ter)
– cafeteria Un Sol Món (pl. Miquel de Palol, 5 del Güell·Devesa)
– restaurant cafeteria Petit Berlín (carrer Nou, 7 de Girona)
– restaurant Mamma Cafè (c. Cristòfol Grober, 1 / c. Nou, 16 de Girona)