22/12/2015

Campanya de Micromecenatge per documental de Nou Sol

Trenta-dos dies. Són els que resten de la campanya de micromecenatge que ha engegat l'entitat Nou Sol per recaptar fons per editar un documental sobre Mustapha Outer, un nen discapacitat que viu a l'Atles Mitjà, al Marroc, enmig de les muntanyes, i que viatja a Barcelona. A través de les seves reflexions, ens acostarà a problemàtiques com l'endogàmia, els problemes perinatals o la inaccessibilitat al sistema de salut a la zona. Hi vols col·laborar?

La regió de l'Atles Mitjà al Marroc és una zona remota i muntanyosa amb un alt índex de discapacitats físics i psíquics a causa de la pràctica de l'endogàmia, a problemes perinatals i a la inaccessibilitat al sistema de salut pel context geogràfic, ètnic i econòmic.

Des de fa quatre anys, l'entitat Nou Sol treballa amb el col·lectiu de discapacitats de l'Atles, intentant pal·liar les seves necessitats sanitàries.La població d'aquesta zona viu en petites comunitats disseminades per les muntanyes, sense electricitat, aigua i sense cap tecnologia. Són autosuficients i aconsegueixen els pocs diners que necessiten dels excedents agrícoles. Però en viure en llocs remots, l'hospital queda a més de 200 quilòmetres, i s'hi arriba per una carretera en molt mal estat.