• Inici>
  • Actualitat>
  • Notícies>
  • Campanya per demanar l'alliberament de l'advocat de l'opositora rwandesa Victoire Ingabire

10/06/2010

Campanya per demanar l'alliberament de l'advocat de l'opositora rwandesa Victoire Ingabire

El professor nord-americà Peter Erlinder està detingut a Rwanda des del 28 de maig. És l'advocat de Victoire Ingabire, que es vol presentar com a candidata a les eleccions presidencials rwandeses del proper mes d'agost. El seu partit no ha estat legalitzat i el govern del país els acusa a tots dos de negar el genocidi i d'incitar l'odi ètnic. Aprofitant les lleis que prohibeixen negar el genocidi, el govern està silenciant els opositors crítics. S'ha iniciat una campanya a nivell internacional amb l'objectiu de recollir signatures per demanar l'alliberament d'Erlinder.

El National Lawyers Guild ha difòs un comunicat de premsa, per demanar l'alliberament de l'advocat Peter Erlinder. Podeu consultar el text complet a Free Peter Erlinder. Aquí reproduïm un fragment, traduït al català:

"Exigeixo l'alliberament immediat del Prof. Peter Erlinder, a qui la policia rwandesa va arrestar el dia 28 de maig de 2010, acusant-lo "d'ideologia genocida". El dia 23 de maig viatjava cap a Kigali, la capital de Rwanda, per trobar-se amb l'equip d'advocats defensors de la candidata a la presidència rwandesa, Victoire Ingabire Umuhoza. La seva tasca d'advocat consisteix a actuar de forma vigorosa i responsable a favor dels seus clients. Tot el que ell ha dit ha estat en el context de la seva representació dels seus clients i el seu arrest és una violació, no tan sols dels seus drets, sinó dels drets de les persones a qui representa. Podem ajudar a defensar els seus drets demanant al govern i els mitjans de comunicació dels EUA que estiguin alerta sobre la seva situació i que responsabilitzin el govern rwandès del seu benestar. El Prof. Erlinder ha estat actuant de la millor manera en l'exercici de la seva professió, i ha estat un advocat entusiasta en la seva representació d'Umuhoza. No hi ha justícia per a ningú, si l'Estat pot silenciar advocats de clients que no agraden a l'Estat i no es pot confiar en un govern que pretén evitar els advocats d'exercir lliurament".