06/04/2011

Canvis al Facebook de la Coordinadora

Si éreu "amics" o "amigues" del perfil Facebook de la Coordinadora, haureu vist que hem desaparegut com a perfil i ens hem reconvertit en pàgina. Volíem fer un canvi menys dràstic i traumàtic, però en tot cas, ara ens podreu continuar seguint a la nova pàgina facebook de la Coordinadora. Només cal que us féu fans de la pàgina i podreu continuar opinant i dient la vostra. Us animem a fer-vos seguidors/es i a recomenar el web per continuar enxarxats.  I si estàs pensant en obrir un perfil i ets d'una entitat, continua llegint, que t'interessa.

Què li interessa més a la teva entitat: un perfil, un grup o una pàgina?

Si bé el perfil permet un major acostament als teus seguidors, té una limitació: només és possible arribar als 5.000 amics/gues, mentre que a la fan page o pàgina, és il·limitat. També has de tenir en compte que si estàs fent servir un perfil però ets una entitat, Facebook et pot tancar el perfil, d'un dia per altre, i sense poder recuperar els contactes fets. Una altra opció és el grup, que pot ser una bona opció per a entitats, ja que queda enmig del perfil i la pàgina.

Les pàgines a Facebook són visibles arreu, encara que no hi estiguis registrat/da, i a diferència del perfil on sí necessites permís dels teus amics. Per tant, la informació que s'hi pengi circularà més per internet. A la pàgina Facebook qualsevol interessat/da s'hi pot donar d'alta, sense requerir confirmació. La pàgina també et permet mandar actualitzacions de contingut a tots/es els teus fans, mentre que al perfil només es pot enviar missatges de un en un.

I els Grups? Són una mica diferents de les pàgines. Pots decidir si és obert a una xarxa concreta o a tot el Facebook. S'hi poden però, establir permisos i per tant, ofereix més control sobre qui hi pot participar. És a dir, matisar si és obert a tothom, només a les persones autoritzades o amb invitació. Una altra diferència important és la indexació: mentre que les pàgines són indexades (localitzades) pels motors de búsqueda externes com el de Google, amb els grups, no.

En resum, els perfils et permeten relacionar-te amb els amics i familiars, i en totes aquelles situacions on la privacitat i la intimitat és important. Els grups, en canvi, són bons per organitzar accions entorn a una causa i per tant, en aquelles comunicacions on es valora una comunicació més propera. I les pàgines ens convenen per no haver de patir a tancaments de perfils (i perdre tots els amics!) i ens permeten donar més visibilitat als nostres continguts a internet.