07/06/2022

Caritas atén un 12% més de persones que abans de la pandèmia

Càritas Girona va presentar la setmana passada la seva memòria segons la qual, al 2021 es van atendre 27.998 persones, un 12% més que abans de la pandèmia. 

Tot i aquest augment, aquesta xifra representa un lleuger descens respecte l'any 2020, en plena crisi sanitària. A banda de les persones ateses directament, fins a 61.596 persones s’han beneficiat d’algun dels 37 projectes que Càritas desenvolupa arreu de Girona. 

Segons l'atenció feta per l'entitat, la pobresa estructural augmenta de forma alarmant i cada vegada afecta més les dones, les persones joves i les que estan en situació administrativa irregular. Així, el nombre de dones ateses ha crescut un 5% i una de cada tres persones ateses té menys de 35 anys. L'emergència habitacional continua sent un greu problema, com ho posa de manifest el fet que el 60% de les persones ateses per l'entitat no compta amb una llar en condicions. Continuant amb aquest perfil de les usuàries de l'entitat, una de cada tres persones ateses no disposa de papers, el  95% no rep cap ajuda per ingressos mínims, una de cada tres persones no té estudis i un 57,9% es troba a l’atur.

Tot i així, tenir feina tampoc és cap garantia per esquivar la pobresa: una de cada cinc treballadores, tot i disposar d'un lloc de treball, necessita ajuda de Càritas per poder viure amb dignitat. En les persones ateses, les famílies monoparentals creixen un 7,7% i ja representen el 15% del total.

Pel que fa la cobertura de necessitats bàsiques, que inclou els Centres de Distribució d’Aliments, l’increment d’atenció respecte d’abans de la pandèmia se situa en un 20%, i els Serveis d’Acollida i Acompanyament Integral, la porta d’entrada a l’entitat, incrementen fins a un 30% les xifres d’atenció, també respecte 2019. 

Durant l'any 2021, Càritas Diocesana de Girona va destinar 9.718.419€ a totes les seves activitats: un 44,7 procedeixen de fons privats (donants, socis i Entitats amb Cor) i la resta, de fons públics. Els projectes d'acció social van rebre el 85% dels ingressos.

D'entre els reptes de futur de l'entitat, la seva directora, Dolors Puigdevall, va destacar en la presentació: la salut emocional, la bretxa digital, l'exclusió habitacional o la precarietat laboral, entre d'altres.