26/10/2020

Càritas Girona demana fons i voluntariat per fer front a la segona onada

"La pobresa també rebrota i l'hem d'aturar" diu Dolors Puigdevall, presidenta de Càritas Girona, en una comunicació adreçada a la ciutadania fa pocs dies. L'entitat demana persones voluntàries que no siguin de cap col·lectiu de risc i donacions econòmiques per fer front a l'empitjorament de la situació de vulnerabilitat de moltes famílies. Fotos Lluís Català (Càritas Girona)

Immersos en la segona onada i en el segon estat d'alarma, el nombre de famílies que s'adrecen a Càritas Diocesana de Girona per poder cobrir les seves necessitats ha crescut de manera exponencial. Durant la pandèmia en el període comprès fins al passat mes de juny, l'entitat ha atès 15.737 persones a les comarques gironines, una xifra que confirma l' empitjorament de  la situació de les famíles més vulnerables. L'entitat ha atès llars que fins ara no havien necessitat ajuda i que són famílies que s'han quedat sense ingressos des del primer estat d'alarma. 

Les necessitats són moltes i ben diverses: infants i joves que no disposen d'ordinadors o connexions per poder seguir les classes, ni un entorn adequat per accedir a l'aprenentatge en igualtat de condicions, famílies vulnerables que s'han quedat sense ingressos per culpa de la crisi provocada per la COVID-19, i que es troben amb dificultats per aconseguir recursos bàsics, per pagar l'habitatge, per realitzar tràmits administratius o per sol·licitar ajudes, etc. De fet, durant el primer estat l’alarma, Càritas va haver de replantejar-se tots els serveis i projectes, per poder garantir les necessitats bàsiques de tothom qui ho sol·licitava. Això va ser possible gràcies al voluntariat i el compromís de socis i donants. 

Pel que fa al voluntariat, Càritas Diocesana de Girona ha hagut de prendre un seguit de mesures per evitar posar en risc les persones que realitzen tasques de voluntariat a l’entitat i és que compta amb un gran nombre de persones grans entre el seu voluntariat: un 47% té més de 60 anys. 

Durant el període de confinament, Càritas va mobilitzar 590 persones voluntàries que van fer possible mantenir oberts serveis de primera necessitat com l’entrega d’aliments. Un 52% d’aquestes persones era de nova incorporació, sobretot joves, però també persones que havien perdut la feina o treballadors que disposaven de més temps per dedicar a les accions de l’entitat. Ara però l'entitat necessita més persones compromeses que no formin part de grups de risc, i que puguin col·laborar en els Centres de Distribució d’Aliments o dels Robers, els tallers d'aprenentatge de llengua per a persones nouvingudes, l’acompanyament a la inserció laboral de joves i adults, el suport emocional o tasques de sensibilització, entre d’altres, arreu de tota la diòcesi de Girona.

I tu què pots fer?

Voluntariat: Les persones que estiguin interessades en realitzar un voluntariat a Càritas poden dirigir-se a la seva Càritas local, o bé trucar al telèfon 972 20 49 80 o omplir el formulari de la web de l’entitat.

Donacions: Fes un donatiu al número de compte: ES29 2100 0002 57 0201445404 amb el concepte COVID 19