21/05/2020

#Cedreacasa VIII: Còmics en línia (maig 2020)

Mentre treballem perquè aviat puguem reobrir el préstec del CeDRe, seguim proposant-vos recursos accessibles. Aquesta setmana, el #cedreacasa en línia: una selecció de còmics per descarregar-vos.

La nostra zona ja gaudeix d’un xic més de moviment, sortim i aviat seran moltes les biblioteques que tornaran a obrir les portes. El CeDRe encara romandrà tancat unes setmanes, a l’espera de poder garantir la seguretat per a tothom en la recepció i préstec dels materials. Mentrestant, doncs, continuarem lliurant-vos petites dosis del #Cedreacasa. Aquí teniu una  selecció de còmics per descarregar-vos directament:

EN BANDADA

Recentment presentat des de plataformes virtuals, aquest còmic, creat des de la investigació i el testimoniatge de les dones que tenen cura de les nostres famílies, explica la història de la Marta Elisa, nouvinguda a Bilbao, que treballa com a interna de llar i cures amb unes condicions terribles i se sent molt sola. Fa temps, va deixar a la seva filla quan tot just era adolescent a Masaya, Nicaragua... 30 testimonis recollits i curosament passats a còmic, ens pot recordar les vides –també denunciades- de la pel·lícula Criadas y Señoras que podeu gaudir també des del nostre fons CeDRe.

BLANCA ROSITA BARCELONA

col·lecció de còmics "Blanca Rosita Barcelona", a on cada capítol està destinat a desemmascarar un rumor i obrir portes cap a la convivència i la tolerància. A les seves pàgines trobareu arguments per desmentir falsos rumors, que segurament heu sentit més d’una vegada i que no ajuden a facilitar la convivència en una Barcelona més diversa que mai. Títols per a descarregar:

  • L’arribada d’immigrants a la ciutat
  • Immigració, serveis sanitaris i ajudes socials
  • Immigració, serveis i impostos
  • Vivint en una ciutat diversa

PILLADA POR TÍ

Un còmic sobre la violència de gènere en parelles adolescents. Basada en fets reals, ens parla d'aquest 10% de noies joves que asseguren haver estat víctimes de violència per part de les seves parelles... I d'aquest 10,3% de nois que afirmen haver-la exercit sobre les seves parelles en almenys una ocasió.

QUAN TANCO ELS ULLS, RECORDO

Un còmic documental de no-ficció sobre les causes i les conseqüències dels desplaçaments forçats en les dones i els infants. Que parla de les persones refugiades i el procés de fugida, però sobretot l'acollida i adaptació al nou país on arriben per iniciar de nou, la vida. Un còmic que pretén fomentar un major coneixement de les causes dels conflictes armats, fent especial èmfasis en el conflicte a Síria.