06/10/2021

Ciutats Defensores dels Drets Humans en format virtual

Aquest mes d'octubre comença l'onzena edició del programa d'activitats del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, que es farà en línia. Durant els mesos d’octubre i novembre s’oferiran xerrades virtuals sobre les lluites dels defensors i defensores participants, amb les que es podrà dialogar. 

L’edició d’enguany se centra en la defensa de la terra i el medi ambient, amb intersecció en la defensa dels drets de les persones migrades i refugiades, el dret a la pau i els drets de les dones i del col·lectiu LGTBIQ+. 

Durant els mesos d’octubre i novembre s’oferiran un seguit de xerrades virtuals a través de les quals els defensors i defensores participants exposaran la seva lluita. Posteriorment se’ls podran dirigir preguntes. Les xerrades es podran seguir a través del canal de YouTube de Ciutats Defensores dels Drets Humans, i no serà necessària realitzar inscripció prèvia. Són aquestes:

    • La defensa de la Mare Terra i el medi ambient per part dels moviments camperols i indígenes a Guatemala, a càrrec de la defensora Leiria Vay (Guatemala) del Comité de Desarrollo Campesino (CODECA), el dia 13 d’octubre, a les 18 hores.

    • La criminalització de la defensa de l’aigua contra la indústria de la mineria a Hondures, a càrrec del defensor Reynaldo Domínguez (Hondures) del Comité Municipal de Defensa de los Bienes Comunes y Públicos de Tocoa (CMDBCT), el dia 19 d’octubre, a les 18 hores.

    • La defensa de la Mare Terra i la protecció de les minories ètniques i nacionals a Hondures, a càrrec de la defensora Margarita Pineda (Hondures) del Consejo Cívico de Organizaciones Populares e Indígenas de Honduras (COPINH), el dia 9 de novembre, a les 18 hores.

    • Defensa de la biodiversitat i acompanyament de famílies camperoles i indígenes a Nicaragua a càrrec del defensor Amaru Ruiz (Nicaragua) de la Fundación del Río, el dia 17 de novembre, a les 18 hores.

Es tracta d’una iniciativa coordinada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat amb la participació de 27 ajuntaments, entre ells el consistori de Girona, i 9 entitats i institucions catalanes implicades en la defensa i promoció dels drets humans a escala local i global, com l’Institut de Drets Humans de Catalunya o l’ Institut Català Internacional per la Pau.