25/09/2010

Colòmbia i els drets humans

Amnistia Internacional Catalunya ha organitzat a Girona  una xerrada amb Adriana González, defensora dels Drets Humans a Colòmbia. González és una advocada colombiana que viu amenaçada pel seu treball amb els col·lectius més desfavorits, víctimes d'una neteja social, i també amb organitzacions sindicals i comunitats camperoles i indígenes afectades pel conflicte armat intern que viu el país. L'acte tindrà lloc dimecres 29 de setembre, al Centre Cultural La Mercè, de Girona, a 2/4 de vuit.

L'Adriana González viurà a Granollers (Vallès Oriental) fins al març de 2011, acollida pel grup local d'AIC a Granollers i en el marc del programa de protecció de defensores i defensors de drets humans de la secció espanyola d'Amnistia Internacional.

L'advocada és de Pereira, al departament de Risaralda, que forma part de l'anomenat eix cafeter de Colòmbia. És una zona que en els últims anys deu anys s'ha vist molt colpejada pel narcotràfic i la violència de grups paramilitars i "esquadrons de la mort" contra col·lectius desfavorits, com treballadores sexuals, venedors informals, nens del carrer, persones sense llar, etc. en pràctiques de "neteja social".

González precisament treballa en una ONG (Comité Permanente por la Defensa de los Derechos Humanos) que dóna cobertura legal i assistència lletrada a aquests col·lectius i també a organitzacions sindicals i a comunitats camperoles i indígenes afectades pel conflicte armat intern que viu Colòmbia. Per això ha rebut amenaces contra la seva vida i la seva família.