30/05/2012

Com canviar el món amb els teus diners

Per què seguim confiant els nostres estalvis a una banca convencional que ens ha dut fins a aquesta crisi i sense saber què en fa dels nostres diners? Xavi Teis, economista i tècnic de FETS, ha volgut donar a conèixer de manera senzilla com funciona el sistema financer actual i quines alternatives tenim amb finances ètiques, per ser conscients i partíceps de la transformació social. El resultat és el llibre «Cómo cambiar el mundo con tu dinero» (Editorial Icària), que es presenta al Centre Cultural La Mercè de Girona el proper dimarts 5 de juny, a les 7 de la tarda.

En el seu treball, l'autor ha recollit conceptes bàsics com els actius financers o la rendibilitat, però va més enllà i denuncia la vulneració de drets humans per part dels principals bancs, que inverteixen en empreses tan poc ètiques com les armamentístiques o les que viuen de l'explotació infantil.

«Como cambiar el mundo con tu dinero» també ofereix alternatives com són les diferents opcions de finances ètiques. En el pròleg, Arcadi Oliveres denuncia que amb les injeccions realitzades a bancs es podria eradicar la fam al món 92 vegades en un any.

L'acte de presentació comptarà amb l'autor, i amb Judit Casanova, de Setem Girona, que explicarà les campanyes en finances ètiques de la seva entitat, i Josep Vicenç Eres, de Justícia i Pau-Girona que ens situarà en l'actual context de crisi.