20/10/2015

Com prepara el món local l'acollida a les persones refugiades? (octubre 2015)

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha posat en marxa un web que recull tota la informació sobre com s'està treballant la propera acollida de persones refugiades, des del món local. A banda, el nou web és un interessant punt de partida per conèixer a fons la realitat de les persones refugiades i quins organismes hi estan treballant.

 

 

D'una banda, es recull tota la informació sobre com està col·laborant el Fons Català de Cooperació amb les entitats que estan a les rutes de fugida o quin suport es dóna als municipis d'aquesta ruta. Però s'ha volgut anar més enllà i fer un esforç per donar a conèixer la realitat de les persones refugiades, amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania. Així, tant des del Fons, com des de Creu Roja, Amnistia Internacional o d'altres organismes com l'ACNUR, es faciliten un munt de dades que ens permeten contextualitzar aquesta realitat.

Al web, també hi trobareu una secció de respostes a les preguntes més freqüents, quins són els organismes que s'estan desplegant i coordinant per donar suport a les persones refugiades, però també documents per entendre el seu marc jurídic -com pot ser la Convenció de Ginebra o la Llei que regula el Dret a Asil-.

També s'hi ha inclós un apartat amb la Moció de Suport a l'Acollida de Persones Refugiades que pot ser aprovada a Ajuntaments i altres Administracions, i un llistat de les que ja ho han fet.