06/05/2009

Comença la cinquena edició de la Festa del Comerç Just i la Banca ètica

A partir d'aquest cap de setmana i fins a finals de mes, les comarques gironines celebren la cinquena edició de la Festa del Comerç Just. Banyoles, L'Escala, Girona, Lloret de Mar, Palafrugell, Palamós, Quart, Sant Feliu de Guíxols i Sant Joan de les Abadesses, són els municipis que enguany s'afegeixen a la celebració. En el cas de Santa Coloma de Farners, ja es va celebrar el passat 2 de maig, amb gran afluència de públic. La cita del comerç just, amb dates i activitats diferents segons cada municipi, és una activitat festiva i alhora divulgativa sobre una forma de comerç i banca alternatius, que cada cop guanya més adeptes. A la nostra demarcació la festa està coordinada per Setem-Girona, tot i que són moltes les entitats locals implicades en les celebracions als seus municipis.

Entre les novetats d'enguany, destaca una batucada simultània arreu del món que es farà el dia 9 de maig: milers de tambors sonaran arreu tot picant per un Comerç Just i una Banca Ètica. Alguns municipis catalans s'hi han adherit.
El comerç just és una forma de comerç alternativa que busca aconseguir unes relacions comercials més equitatives entre els països del Nord i del Sud. Té en compte els valors ètics i medioambientals, enfront dels criteris exclusivament econòmics del comerç tradicional. Per la seva banda, les finances ètiques són una altra manera d'estalviar i invertir, fent compatibles els beneficis econòmics amb els beneficis socials.Són l'instrument per fer treballar els nostres diners per aconseguir que un altre món sigui possible.

Podeu consultar l'Agenda de la Festa del Comerç Just i la Banca ètica aquí>>

Comarques gironines, 6 de maig de 2009

+ Informació: Núria Cuadrat 972 21 99 16

www.solidaries.org/festacj