15/03/2017

COMUNICAT: L’Ajuntament obre la porta d’ExpoJove a l’exèrcit espanyol

Des de la Coordinadora d’ONG Solidàries rebutgem que l’Ajuntament s’avingui a facilitar l’entrada de l’exèrcit espanyol a ExpoJove, tot i haver aprovat un Codi Ètic que no permet «l’assistència d’expositors que vulnerin els valors i principis de la cultura de pau».

Sens dubte, la decisió que han pres l’Ajuntament i Fira de Girona en permetre que el Ministerio de Defensa disposi del seu espai a ExpoJove incompleix de manera flagrant el Codi Ètic aprovat l’any passat, però també la  Moció 55/XI Sobre la desmilitarització de Catalunya, aprovada pel Parlament de Catalunya, que vetava explícitament la participació de l’exèrcit en espais educatius i promocionals com ExpoJove.

La Coordinadora d’ONG Solidàries denuncia que des de l’Ajuntament de Girona s’ha optat per imposar, de manera unilateral, unes condicions a la participació de l’exèrcit que res tenen a veure amb una aposta ferma per la Pau i els Drets Humans, i tot i contravenir el Codi Ètic i el mandat del Parlament de Catalunya.

Contràriament al que anuncia la directora de la Fira, Coralí Cunyat, en l’entrevista a l’ANC, la participació de les forces armades a ExpoJove és una contradicció total dels valors educatius del país, que fomenten la convivència als centres mitjançant la mediació, el diàleg i el consens. Uns valors basats en la igualtat, la capacitat crítica i el treball cooperatiu. Res a veure amb l’essència de l’exèrcit.

L’exèrcit no forma, sinó recluta. No pren iniciatives per participació i consens, sinó que rendeix culte a l’obediència cega. No promou el pensament crític, sinó que és una institució acrítica, basada en una autoritat piramidal i patriarcal. No utilitza guix i pissarres, sinó armes.

Senyora Madrenas, senyor Espadalé, senyora Cunyat: Les armes no eduquen, les armes maten!

Coordinadora d'ONG Solidàries