13/06/2017

Concentració i cinefòrum, en el Dia Mundial per a les persones refugiades

A dia d'avui, l'Estat espanyol només ha acollit 1.304 persones de les 17.337 a què es va comprometre. En motiu del Dia Internacional per les Persones Refugiades, la Plataforma Girona Acull i la Coordinadora Obrim fronteres organitzen una concentració a La Jonquera i la projecció d'un documental amb taula rodona. Foto: Makoki13

Des de la Coordinadora Obrim Fronteres,  que aglutina les entitats com Girona Acull que treballen en favor de les persones refugiades i migrades s’han convocat diverses concentracions el dissabte 17 de juny arreu del territori en motiu del Dia Internacional per les Persones Refugiades. A les comarques gironines, la concentració serà a la frontera dels estats espanyol i francès (punt fronterer de la N-II a La Jonquera), lloc que esdevé un mur per a les persones que busquen un futur millor.

Girona Acull es concentra a La Jonquera « per cridar contra la vulneració dels drets de les poblacions desplaçades per la força arreu del món i l’abolició de les fronteres» i per denunciar «la irresponsabilitat i fins i tot l’hostilitat dels nostres representants polítics i dels de la resta d’estats europeus i la Unió Europea davant els èxodes dels que ells mateixos en són corresponsables.» La concentració es farà a partir de les 18.30h a La Jonquera.

I el proper dimarts 20 de juny,  hi haurà la  projecció del documental “At the syrian border. Dos camins que es creuen en una frontera”, seguit d'un debat amb en Jordi Oriola, autor del documental i en Moustafà Alkhetib, refugiat sirià que viu a Girona. El cinefòrum es farà a l'Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona a partir de les 20h.

Tots dos actes són oberts a tothom.