20/03/2020

Converses incòmodes...

Qui no ha sentit mai allò de "els immigrants s'enduen totes les ajudes", "les escoles amb majoria d'alumnat immigrant tenen un nivell més baix"...La Coordinadora d'ONG Solidàries, amb el suport de l'Ajuntament de Figueres, ha produït tres càpsules àudiovisuals per interpel·lar la ciutadania sobre alguns dels estereotips, prejudicis i rumors, que més podem sentir al carrer. Estem d'estrena! 

A través dels personatges de l'Elna i en Borja, dos amics tan diferents com la nit i el dia, ens situem en escenaris ben quotidians: una xerrada informal en un pis d'estudiants, una trobada casual a la Uni, una conversa en veu baixa a la biblioteca...I en totes elles, els personatges posen de manifest les seves diferents maneres de veure el món. En Borja, carregat de prejudicis i esterotips, no deixa d'emetre sentències racistes, i l'Elna, amb molta paciència i coneixement de causa, li va contraposant situacions reals que l'ajuden a desmuntar els tòpics racistes .

Les tres càpsules àudiovisuals tenen una durada breu, d'entre tres i quatre minuts, i estan pensades per ser difoses a xarxes i també per completar els actes de les entitats de la Coordinadora que es facin un cop passi el confinament actual. Així doncs, cada capítol presenta una història que vol fer reflexionar la ciutadania i que busca paral·lelismes, valors o coincidències que connectin la vida d'aquella persona que no es considera racista (però que diu o pensa "millor que no vinguin"),  amb la història de la persona immigrada, i sempre amb un toc d'humor i amb un missatge positiu sobre la diversitat.

El material -que s'havia d'estrenar el passat mes de desembre a Figueres però que va ser ajornat- es presenta avui en estrena mundial i es passarà per les televisions locals ben aviat. Ajudeu-nos a difondre'ls!! 

Converses incòmodes...

A la Uni...

Al pis d'estudiants...

A la biblioteca...