20/04/2017

Crida perquè artistes d'arreu facin arribar obres sobre el Dret a Migrar a Humoràlia

La Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida i Humoràlia organitzen la Mostra d’Humor Gràfic NÒMADES, migracions forçades. Entre totes les obres recollides, el jurat en seleccionarà 50 que integraran una exposició que començarà a rodar a l'octubre.

La mostra té per objectiu fer una acció de sensibilització dirigida a la societat per donar a conèixer i entendre les causes que provoquen els processos migratoris i remarcar la importància del Dret a Migrar recollit a la Carta dels Drets Emergents. L’art gràfic és un gènere periodístic visual de denúncia i de compromís cívic que pretén contribuir a la reflexió, en aquest cas sobre les causes que provoquen les migracions forçades.

Els drets humans són una eina de transformació social, considerem els drets humans com una base en la qual podem començar a construir un món més just, més igualitari i més digne per a totes les persones que l'habiten. Només en base als drets humans podem començar a dibuixar un futur.

Qui pot participar a Humoràlia, com i quan?

Pot participar qualsevol artista professional o amateur, enviant un màxim de tres obres a odm@coordinadora-ongd-lleida.cat abans del 25 de juny de 2017. Aleshores un jurat format per especialistes qualificats en la Solidaritat i en l’Humor Gràfic realitzarà una selecció de 50 obres entre les presentades. Els dibuixos seleccionats formaran part d’una exposició itinerant d’Humoràlia i la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida que s'estrenarà a la ciutat l'octubre de 2017.

En la darrera edició de la biennal d'Humoràlia, al 2015, vam rebre 359 obres creades per 134 artistes (13 dels quals dones) i provinents de 51 països diferents. Aleshores, la Crida Internacional va ser "Drets Humans: el nostre món, la nostra dignitat, el nostre futur”.
 
Podeu consultar les bases d'Humoràlia aquí (en català, castellà, anglès i francès)

Podeu consultar les obres seleccionades en la darrera edició al catàleg Humoràlia 2015

Descarregar arxiu (2017_Bases_Humoralia_CAT_ESP_ENG_FRE.pdf)