08/01/2021

Crònica de 40 anys d'educació d'adults

"La força del coneixement" és un llibre que recull 40 anys d'educació d'adults a terres gironines. El que inicialment va néixer com un treball acadèmic, va acabar transformant-se en un llibre divulgatiu que ja podeu consultar al CeDRe i adquirir-lo a la botiga de La Guerrilla Comunicacional, que l'ha editat.

El llibre és fruit de la col·laboració entre la Mai Garcia, pedagoga per la UdG i psicopedagoga per la UB, i Sebas Parra, mestre de persones adultes jubilat que durant 30 anys va dirigir l'Escola d'Adults de Salt.

La publicació neix de la recerca de la premsa de Girona – en paper i digital- per a un treball acadèmic sobre la història de les escoles d’adults de les comarques gironines presentat a la Universitat de Girona el juny de 2017. El curs següent, l’autora va cursar un Màster a la Universitat de Barcelona on va ampliar la recerca a revistes i altres materials de l’etapa 1976-2016. Els tribunals dels dos treballs van qualificar-los d’excel·lent aconsellant la seva publicació, com a llibre de divulgació. En aquest sentit, s'ha optat per capítols curts i de lectura fàcil que combinen la recerca feta per Mai Garcia i l'experiència viscuda, "fragments de memòria viscuda", de Sebas Parra.

En l'edició que n'ha fet La Guerrilla Comunicacional s'hi inclou una presentació d’en Mon Marquès, el pròleg d’en Xavier Besalú, m,oltes fotografies i il·lustracions, i un ampli glossari. D'aquesta manera es completa un text que vol recuperar un fragment de memòria crítica de les lluites pel dret de tothom a l’educació.