21/10/2012

Demana Banca Ètica!

SETEM, Justícia i Pau i FETS posen en marxa una nova campanya per fomentar la banca ètica entre el públic universitari. Els carnets universitaris estan vinculats a algun banc que l'estudiant no pot escollir. Què en sap l'estudiant d'aquest banc? Hi ha alternatives? Les entitats impulsores han posat en marxa un web des d'on navegar per la banca bruta i la banca ètica i des d'on proposen algunes accions.

Des de la campanya, se'ns avisa que «Els bancs no són neutrals. Depenent d'on s'inverteixen els estalvis que hi dipositem, es va configurant un tipus d'economia i de societat.» Demana Banca Ètica fa una pregunta clau: on van a parar els nostres diners? tenim prou informació de si els nostres diners van en la direcció que volem, fomentant una societat d'acord a la nostres idees.

La campanya vol donar a conèixer les entitats de banca ètica existents a Catalunya, que garanteixen que els diners només s'utilitzaran per invertir en economia real i no en especulació. Aquelles entitats, doncs, «que creuen que els diners no són una finalitat sinó un mitjà per invertir en projectes socials i mediambientals, que combinin la rendibilitat amb la transformació social.»

A banda de tota la informació i aprendre sobre banca bruta i banca ètica, la campanya dóna l'oportunitat de per poder participar i donar l'opinió, mitjançant el bloc, fotografies o vídeos. A més, es pot consultar un catàleg d'activitats amb diferents recursos per a que l'estudiant universitari/a  pugui organitzar activitats sobre banca ètica. Demana Banca Ètica també ha posat en marxa un concurs d'Instagram, per exposar «Què t'inspira el teu banc?».