08/03/2016

Desmilitaritzem l'Educació! (març 2016)

Demà 9 de març s'inaugura a Barcelona el Saló de l'Ensenyament 2016. La Coordinadora d'ONG Solidàries forma part de la plataforma "Desmilitaritzem l'Educació" des de l'any 2013 i treballem per aconseguir, també a Girona, fer fora l'exèrcit de l'Expo Jove. Malgrat el treball d'incidència impulsat per la Coordinadora al Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat (aquest any ens hem reunit amb Ensenyament a Girona, amb representants del govern local i estem pendents de reunir-nos amb la direcció de la Fira ), el proper mes d'abril, quan es faci l'Expo Jove a la Fira de Girona, continuarem tenim la presència del Ministeri de Defensa com un dels espais que ofereixen "oportunitats" als joves.

 

Des de la campanya Desmilitaritzem l'Educació, us animem a participar a l'acció en línia en marxa, per demanar-li a la consellera d'Ensenyament que retiri la invitació a l'exèrcit.

Del 9 al 13 de març, en diferents xarxes socials es farà incidència pública del tema, i ho podreu seguir amb l'etiqueta #SalóSenseExèrcit.

Ara fa pocs dies, la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, va anunciar que revisarà el conveni de 2008 que permet l'Exèrcit participar en el Saló d'Ensenyament. De fet, en una moció del 2015 el Parlament ja havia demanat evitar la presència de l'exèrcit en aquest espai. Ruiz va declarar que el saló ha de ser un referent en l'oferta educativa a Catalunya i això passa per sectors com el tecnològic i l'industrial, no per el militar.