03/12/2013

Desobediència civil per al 2014

«Hi ha llei injustes. Ens conformarem a obeir-les? Ens esforçarem a esmenar-les mentre les obeïm? O les transgredirem d'una vegada? Si la injustícia demana la teva col·laboració, trenca la llei». Aquesta cita del filòsof i escriptor, Henry David Thoreau, és una de les reflexions que inclou el Calendari Solidari del Grup d'Empordanesos i Empordaneses per la Solidaritat (GEES) per al 2014. I n'hi ha més.

«Tenen la força, podran dominar-nos, però no s'aturen els processos socials ni amb el crim ni amb la força. La història és la nostra i la fan els pobles», hi diu també Salvador Allende. També hi trobem Ada Colau, de la PAH, que diu: «La llei sobreprotegeix els bancs i és una obligació moral desobeir una llei injusta».

L'edició d'enguany proposa la desobediència civil com a tema de reflexió. A més d'aquestes i altres reflexions d'altres personatges il·lustres, el Calendari del GEES, que ahir va ser presentat a Figueres pels "desobedients" Pere Comellas i Gabriela Serra, compta amb la col·laboració indispensable de dibuixants com JAP, Puigbert o Carme Sanglas.

El calendari es ven al públic al preu de 5 euros a la Botiga Bonet, i a les llibreries Auca, DIN-A12, Masdevall de Figueres.