19/04/2021

Després de Déu

L'Agenda Llatinoamericana presenta un nou material per reflexionar sobre Déu i les religiions. Es tracta d'un llibre pensat bàsicament per a  format digital, que compta amb articles de José María Vigil, Carmen Magallón, José Arregi, Mary Judith Ress, Jacques Musset i Santiago Villamayor.

Fa 7.000 anys la Natura, la realitat, era sagrada, divina per als humans, que vivien una espiritualitat holística i ecocentrada. Fins que l'"homo sapiens" va necessitar posar per sobre d'ell un poder suprem que el protegís i li garantís la supervivència. "I així és com va néixer Déu com Theos, com un Sol davant el qual rendir-se, i el teisme es va consolidar com a forma hegemònica de religiositat" exposa el llibre que acaba de presentar la Comissió de l'Agenda Llatinoamericana.

Aquest llibre aposta per superar el model teista que es reafirma en un Ser Absolut antropomòrfic, masculí, que està "allà fora, com Senyor i amo del món, en el qual pot intervenir segons la seva santa voluntat." i al qual, com a contrapartida, cal resar i oferir-li sacrificis. Les reflexions que inclou la publicació s'encaminen cap a la reconciliació entre teisme i ateisme i a reconèixer la Realitat com a misteri i divinitat inefable, a través del pensament i l'experiència personal dels cinc autors. 

Podeu consultar-lo en línia i descarregar el pdf, comprar-ne un exemplar a l'Espai  de Solidaritat (Agenda Llatinoamericana) per 10 euros, o demanar-lo en préstec al CeDRe