19/09/2012

Diguem prou, amb Arcadi Oliveres

Justícia i Pau de Girona ha convidat Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau i professor d'economia a la UAB, a presentar el seu últim llibre Diguem prou! Indignació i propostes a un sistema malalt!. Oliveres serà a Girona el proper dimecres 26 de setembre, al Centre Cultural La Mercè de Girona.

Al Sant Jordi d'aquest 2012, el treball d'Arcadi Oliveres es va col·locar com a cinquè llibre més venut del llistat d'obres de no ficció. Tot un símptoma que demostra la preocupació per la situació econòmica actual, però també el cansament cap a un model i un sistema que ha demostrat abastament, que no funciona.

En el seu nou treball, Oliveres ens recorda que el sistema capitalista «ha tocat fons» i que ni les retallades ni els rescats no «salvaran» una economia sustentada en la injustícia social: com pot ser que, mentre es donen diners als bancs, hi hagi famílies vivint al carrer? Com pot ser que, els que posen nota als països siguin els mateixos que especulen amb les finances i retallen els drets socials? Com pot ser que, havent­hi prou recursos per a tothom, cada dia es mori gent de gana i que els rics siguin cada cop més rics i els pobres cada dia més pobres? I conclou: «Un sistema que dóna prioritat als interessos d'alguns per sobre de les vides humanes és un sistema malalt».

Dimecres que ve, a les 7 de la tarda, a la sala polivalent de La Mercè de Girona, teniu l'oportunitat d'escoltar-lo.