12/06/2012

Dóna suport a Victoire Ingabire

Victoire Ingabire és una dona rwandesa, que s'ha convertit en un símbol de la lluita per la llibertat, la democràcia i la justícia per Rwanda i en tot un exemple de la repressió de tots aquells/es que s'atreveixen a desafiar el poder absolut de Paul Kagame. Actualment, la líder de l'oposició rwandesa està empresonada pel règim de Kagame. La Plataforma Basta de Impunidad en Ruanda dóna suport a la campanya de la Federació de Comitès de Solidaritat amb Àfrica Negra UMOYA, per sol·licitar que es concedeixi el premi Sajarov del Parlament europeu a Victoire Ingabire. Entra i dóna el teu suport a aquesta candidatura.

Sobre Victoire Ingabire:

És una lluitadora per la llibertat de Rwanda, mare de tres fills, que va tornar al seu país, després de 16 anys a l'exili, com a candidata a unes eleccions presidencials a les que no es va poder presentar. El règim dictatorial de Paul Kagame la va empresonar i des d'aleshores està privada de llibertat, acusada de crims davant els que no es pot defensar. 

Durant el seu exili, sempre va viure preocupada per la greu situació del seu país, sotmès a la ferotge dictadura del Front Patriòtic Rwandès i el seu president, Paul Kagame. Molt aviat es va obrir a un compromís polític i es va integrar en els grups de rwandesos de la diàspora, opositors a la dictatura del seu país.

Alguns enllaços d'interès:

http://www.stopimpunityinrwanda.org/

http://www.stopalaimpuniteinrwanda.org/

www.umoya.info/ingabire

Informació extreta del web: http://umoya.info/ingabire i traduïda per Solidaries.org