16/07/2010

Dos autobusos per al transport escolar al Marroc

L'empresa TMG-Transport Municipal de Girona ha fet una donació de dos autobusos al municipi de Bab Taza, a la província de Xauén, en el marc d'un conveni entre l'Ajuntament de Girona i aquest poble. Els dos vehicles seran destinats a transport escolar, en una zona que pateix un percentatge molt alt d'absentisme a les escoles, sobretot pel que fa a les nenes, a causa de la comunicació insuficient entre els pobles dels voltants de la escola.

L'ONG Codenaf Catalunya s'encarregarà del transport dels autobusos a Marroc, i la secció sindical de FSC-CCOO TMG, com a coordinadora del projecte, hi participarà amb dos voluntaris, i comptarà amb la col·laboració de la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO. 

L'alcalde del poble de Bab Taza, Mohamed Saadoune, de visita oficial a Girona, ha qualificat aquesta donació com un pas important per continuar la cooperació mútua i obrir un fons de col·laboració. Sadoune va ser rebut per l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, el passat dia 14.

Amb la firma d'aquest conveni, l'ajuntament de Girona donarà suport a l' escolarització de nens i nenes de la Comuna Rural de Bab Taza, mitjançant la cessió d'aquests autobusos, avui en desús a la ciutat de Girona.

Yasser Saadoune, representant de Codenaf-Catalunya i de la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO va fer una crida a altres empreses de les comarques gironines per tal d'entrar en la cooperació activa amb el Sud i seguir els passos de l'empresa Transport Municipal de Girona, per continuar amb la mateixa línia d'intercanvi que existeix entre les dues ciutats.