25/09/2018

Dos nous becaris al Projecte Nahuals

La setmana passada van arribar a Girona en Gerardo Tzep i l'Alma Sirin, els dos nous becaris del Projecte Nahuals, que desenvolupa la Fundació Utopia-BsF i Plataforma Educativa. Tots dos són mestres d'Educació Primària i promouen accions vinculades a afavorir una ciutadania creativa implicada en el canvi a Guatemala, d'on tots dos són originaris (de Sololà i Chimaltenango, respectivament). Només arribar, van passar per la Coordinadora d'ONG Solidàries a conèixer la tasca de l'entitat.

Aquesta és la onzena edició del projecte Nahual, una iniciativa que facilita l’estada a Catalunya durant 3 mesos a professionals guatemalencs formats en Facilitació de Processos de Creativitat i Innovació i fomentar un intercanvi professional i personal amb els professionals socials i comunitaris catalans.

Les persones becades d’aquest 11è Nahual, faran una estada de tres mesos, de setembre a desembre de 2018, durant la qual, realitzaran diverses activitats i tallers basats la creativitat i la innovació social  en diferents Centres Cívics de la ciutat Girona i del municipi de Salt, així com en altres equipaments de titularitat pública d’aquestes localitats.

En aquest vídeo, les participants anteriors expliquen la seva experiència i aconsellen als nahuals de futur.