19/09/2018

Dret a vot per a tothom

Uns 14.000 gironins i gironines no podran escollir els seus representants polítics a les eleccions del 2019. Davant d'aquesta realitat, la CUP-Crida Girona va presentar en el Ple de l'Ajuntament d'aquest mes de setembre una moció per al dret a vot de totes les persones residents. La moció va obtenir els vots a favor de de la CUP, el PSC, ERC i CiU, i els vots en contra del PPC i Cs.

La moció dels cupaires reclama a l'Estat que modifiqui la llei per permetre el dret a vot de tots els estrangers que portin mig any residint aquí i que la sola inscipció al cens, garanteixi aquest dret automàticament. A més, es demana al Parlament que treballi "per fer efectius els drets de la ciutadania".

El text aprovat al Ple critica la utilització partidista de la immigració per confrontar la ciutadania i demana als diferents grups municipals del Ple, que abandonin els discursos xenòfobs que posen en perill la cohesió social. Segons la moció, el fet de no poder escollir els seus propis representants, acaba reforçant el racisme institucional i social.

La moció demana que es faci una campanya informativa per a donar a conèixer el procés per a fer efectiu el dret a vot entre les persones residents a Girona, així com la realització de campanyes de difusió i denúncia de la manca de drets polítics de les persones estrangeres.

La setmana que ve la demanda del Dret a Vot per les persones immigrades es traslladarà al ple de la Diputació de Girona, de la mà de la CUP. La formació independentista demanarà a la Diputació de Girona que defensi el dret a vot de totes les persones immigrades que viuen a les comarques de Girona: prop de 85.000, segons els seus càlculs.