29/06/2010

Dues grans propostes formatives, a Girona

Girona acull la setmana que ve dues importants ofertes en matèria de formació. Diversos professionals dels àmbits de la interculturalitat, la salut, l'economia, la sociologia o la sostenibilitat ambiental participaran en aquestes activitats d'estiu ja consolidades. El dia 5 s'inaugura la 20a Escola d'Estiu sobre Interculturalitat, que organitza cada any la Fundació Ser.gi, i el dia 7 obre les seves portes el Campus per la Pau, impulsat des de l'Oficina de Cooperació de la UdG conjuntament amb Justícia i Pau.

Josep Maria Terricabras, catedràtic de filosofia de la UDG i director de la Càtedra Ferrater Mora oferirà la conferència inaugural 20 anys d'interculturalitat: d'on venim i cap a on anem?, que donarà el tret de sortida a l'Escola d'Estiu. L'acte tindrà lloc dilluns dia 5, a 2/4 de 8, a la Casa de Cultura de Girona, després de la presentació institucional. L'Escola està organitzada en quatre seminaris sobre repercussions del procés migratori en la salut emocional i mental; èxit escolar; ocupació i economia familiar, i aplicació del marc normatiu d'estrangeria als municipis.Totes les classes començaran el dia 6 de juliol. Les inscripcions poden fer-se fins una setmana abans de començar el seminari, a través del web www.fundaciosergi.org i del telèfon 972 21 30 50. El preu és de 100€ (85€ per a col.legiats al Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya i al Col.legi de Pedagogs, i de 50€ per a aturats, fins un 20% de les places)

D'altra banda, el III Campus per la Pau tindrà lloc del 7 al 9 de juliol. Inclourà conferències i taules rodones sobre la crisi financera, la banca ètica, el treball digne, el decreixement, el canvi climàtic, etc. Està obert a tothom, tot i que s'adreça especialment a estudiants i a persones vinculades a entitats. Diversos economistes, sociòlegs i ambientòlegs participaran en taules de debat i conferències que oferiran, en conjunt, una visió plural i complementària de la crisi econòmica i climàtica. Al llarg d'aquests tres dies, passaran pel campus professionals com Rafael Grasa, president de l'Institut Català Internacional per a la Pau; Joan Antoni Melé, sotsdirector general Triodos Bank Espanya; Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau de Barcelona; Salomó Marquès, professor del Departament de Pedagogia a la UdG; i Jordi Pigem, doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona, entre molts d'altres. Les inscripcions es poden fer fins el 2 de juliol, a través d'un formulari on line. L'assistència està oberta a tothom i és gratuïta.