09/11/2022

Èccit reprèn el projecte d'intercanvi educatiu

L'Associació ÈCCIT i la Federació d'Educació de CCOO de comarques gironines posen en marxa la 12a edició de l'Intercanvi de Mestres, Professorat i Educadors i Educadores Socials de Girona i Xauen.

L'intercanvi educatiu, social i cultural serveix per obrir ponts de col·laboració entre docents de les dues ciutats i establir dinàmiques de formació i d'intercanvi de bones experiències educatives. L'experiència s'articula en dues etapes:

D'una banda, del 4 al 12 de desembre, una delegació de 10 docents de Xauen vindrà a Girona per visitar diversos centres educatius de la ciutat i per realitzar trobades formatives d'intercanvi amb diferents entitats de la comunitat educativa. En una segona etapa més encarada al professorat català, una vintena de docents gironins faran una estada formativa a Xauen (Marroc), durant les vacances que hi ha entre cap d'any i Reis.

Durant l'estada a a Xauen, s'aprofitarà per fer activitats d'intercanvi amb el món escolar, social, religiós i cultural de la zona. L'estada inclou una part molt pràctica ja que el professorat català està tres dies a les aules, repartits segons els interessos i la matèria o especialitat de cadascú, fins que a l'últim dia es posa al capdavant de l'alumnat marroquí en el centre educatiu d'acollida. Durant aquesta sessió final, els docents catalans reben el suport i la col·laboració del professorat autòcton.

En acabar el programa, ÈCCIT organitza una trobada d'intercanvi amb totes les persones que participin al programa, tant de Xauen com de Girona, un taller d'intercanvi pràctic i una festa final en que es lliuraran els certificats de participació en aquesta experiència socioeducativa. Les places són limitades.

Per a inscripcions i detall del programa entreu aquí >> | Més info WhatsApp/Tel. 657317340 Yasser ECCIT