26/02/2012

Edificar la pau al segle XXI

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l'ONU i la Universitat de Barcelona organitzen en aquesta ciutat el «I Congrés Internacional Edificar la Pau al segle XXI» els dies 23,24 i 25 d'abril. Durant aquest dies experts d'arreu del món debatran -entre altres temes- sobre els següents eixos temàtics: desarmar la Història, identitat i nacionalismes, justícia i estructures socials, mediació i cultura de pau, mitjans de comunicació i pau i repensar la democràcia.

El congrés té com a objectius contribuir a la Pau Mundial i obrir un espai de diàleg amb especialistes en Cultura de Pau procedents de tot el món. Les conclusions s'entregaran al Secretari General de Nacions Unides.

Entre les ponències, destaquen Lü Longgen, Catedràtic de la Universitat d'Estudis Internacionals de Beijing, John Paul Lederach, expert en mediació i construcció de la pau i professor a l'Institut d'Estudis Internacional de la Universitat de Notre Dame, als EUA, Enrique Dussel, professor d'Ètica a la UNAM, a Mèxic, i coordinador de l'Asociación Filosofía y Liberación, o Federico Mayor Zaragoza, president de la Fundació Cultura de Pau. Però hi ha molts d'altres experts que participaran en les taules formades per tractar cadascun dels eixos: Rosa Maria Calaf, Jordi Palou-Loverdos, Tica Font, Arcadi Oliveres, Jordi Armadans o Vicent Martínez Guzmán, per posar alguns exemples.

WEB DEL CONGRÉS>>

BLOC DEL CONGRÉS>>