25/04/2016

Educar en la guerra

La setmana passada, uns 200 nens i nenes de cinc centres educatius asturians van visitar la caserna de Cabo Noval, a Astúries, en el marc de les activitats incloses en la seva programació escolar. S'ho van passar molt bé. I és que els nens i joves van poder agafar armes, "jugar" a fer el soldat, i presenciar un simulacre de guerra amb soldats autèntics i enemics que es distingien per lluir mocadors palestins. La Coordinadora d'ONG Solidàries s'ha adherit al manifest impulsat per la Coordinadora Asturiana d'ONGD (CODOPA) contra la participació de l'exèrcit en activitats educatives.

El manifest "El ejército fuera de las escuelas" està impulsat per CODOPA, Acción en Red Asturias, el Conseyu de la Mocedá de Xixón i pel Conseyu de la Mocedá del Principáu d'Asturies. En ell s'exigeix la immediata finalització de qualsevol activitat de l'exèrcit en els centres d'ensenyament.

El text, amb les adhesions recollides, es farà arribar a les Conselleries de Presidència d'Astúries, així com a la d'Educació i Cultura, a la comunitat escolar dels centres implicats (direcció, AMPES i consell escolar), a la direcció de l'aquarterament Cabo Noval, ajuntaments, Federació Asturiana d'AMPAS, etc. Izquiera Unida, a més, vol dur-ho al Congrés de Diputats.

Algunes notícies sobre la visita  d'escolars a Cabo Noval:

La Nueva España.- Niños que juegan a ser soldados

"La visita de escolares a Cabo Noval fomenta el belicismo", dicen IU y Podemos   Podemos: "Es escandalosa la imagen de menores asturianos empuñando rifles"


El embajador palestino se queja de una visita escolar a un cuartel

Los 'juegos de guerra' de Cabo Noval, al borde de un conflicto diplomático  

Llamazares critica la participación de escolares en «juegos de guerra» en el acuartelamiento de Cabo Noval

Polémica visita a Cabo Noval

El acuartelamiento Cabo Noval ha abierto hoy sus puertas a 200 escolares (VIDEO)

La guerra no es un juego

Educación examinará la visita en la que escolares empuñaron armas