05/02/2020

Eixamplar la mirada!

Les brigades solidàries són una manera de conèixer altres realitats i eixamplar la mirada, tot contribuint a la transformació del món on vivim, combatent les desigualtats des de l'acció. Unes quantes entitats de la Coordinadora d'ONG Solidàries organitzen estades solidàries a diversos llocs dels cinc continents. Foto: Setem

I aquestes entitats seran properament a la Fira d'Entitats i Experiències d'Estades Solidàries a Girona per explicar-ho. Es tracta d'una trobada oberta a totes les persones interessades en saber requisits, destinacions, dates, etc., que es farà a L'Estació. Espai Jove, a les 19h, el dimecres 19 de febrer. En la trobada també hi participaran persones voluntàries que ja han fet estades amb aquestes entitats i que oferiran el seu testimoni.

Per si no pots assistir-hi, aquí et deixem informació sobre les entitats i les seves estades solidàries:

SETEM

El programa de Camps de Solidaritat de SETEM té per objectiu formar sobre les creixents desigualtats Nord-Sud, generar una mirada crítica i reflexiva sobre l’actual ordre mundial i impulsar l'activisme a Catalunya en favor de models més justos i respectuosos amb els drets i la identitat dels pobles del Sud. El programa t’ofereix la possibilitat de formar-te, conviure i col·laborar amb organitzacions d’Àsia, Amèrica Llatina i Àfrica en àmbits com l’educació, el Comerç Just, l’emigració, o els Drets Humans. L’experiència implica participar en un cicle de formació i sensibilització, en tres fases. De tornada, per tal de no deixar aquesta experiència de solidaritat en un viatge d'un mes, els participants us comprometen a divulgar el que heu après i, així, contribuir a sensibilitzar l'opinió pública sobre la realitat de desigualtat que haureu vist als països del Sud. Països d'actuació: Uganda, Moçambic, Índia, Filipines, Nepal, Mèxic (Chiapas), Guatemala, El Salvador, Nicaragua, República Dominicana, Argentina, Brasil, Equador i Bolívia.

Children of Africa

L'entitat acull voluntariat amb l'objectiu que les persones participants prenguin consciència d'altres realitats, siguin més actives, tolerants i reflexives. «En cap moment el voluntari/a ha de pensar que la seva presència en el lloc és imprescindible ni que canviarà el món en un mes», diuen des d'aquesta entitat. Això sí, asseguren que l'experiència els donarà molt més que el que puguin aportar.

DATES VOLUNTARIAT AGOST 2020: De l'1 al  29 de agost aprox. (període de sol·licituds obert)

DATES VOLUNTARIAT DESEMBRE 2020: De l'1 al 29 de desembre aprox. (període de sol·licituds obert)

D'entre els requisits que es demanen és ser major de 21 anys, tenir un nivell d'anglès mig o alt i tenir un mínim de tres setmanes o  1 mes de disponibilitat. La taxa d'inscripció és de 150 € ( cobreix el transport entre els projectes de l'associació, la recollida a l'aeroport i la contribució als projectes que ho necessitin). DESCARREGA PDF  Més informació: childrenofafrica.org@gmail.com. | tel. 661 879 913

Azahara

Azahara és una entitat amb seu a Salt i Màlaga, que té com a objectiu el desenvolupament de projectes de cooperació al desenvolupament des d'una perspectiva innovadora i transversal. Organitza estades solidàries, camps de treball o viatges socioculturals que permeten conèixer i descobrir noves realitats « però sobretot arremangar-se i passar a l'acció.», diuen. Què ofereix Azahara?

Del 14 al 18 d'abril, viatge al Nord del Marroc per a professionals de l'àmbit social. Ruta pel nord del Marroc amb l'objectiu de conèixer com es treballa des del teixit associatiu i les administracions pel desenvolupament de projectes socials i comunitaris.

Del 12 al 26 de juliol, Azahara Summer Camp. T'agrada el món del lleure i l'oci educatiu? Participa en aquest camp de treball i dinamitza un casal d'estiu per a infants a Chefchaouen (Marroc).  A Chefchaouen (nord del Marroc)

Del 17 al 24 d'octubre, Azahara Winter Camp. Camp de treball per a joves de 18 a 25 anys amb vocació educativa i social pel desenvolupament d'un projecte comunitari amb la col·laboració d'escoles del nord del Marroc.

Contacte: coordinacion@azahara.org | Tel. 657 22 21 96

 

Soarpal

Soarpal és una de les entitats més veteranes pel que fa a l'organització de brigades a l'estiu. Enguany es compleixen 33 anys de l’agermanament entre la vila d’Arbúcies i el municipi nicaragüenc de Palacagüina i, com cada any, al mes d’agost organitzaran una brigada que participarà en un projecte comunitari a Palacagüina que es defineix en funció del perfil dels brigadistes. En aquesta ocasió, es contribuirà a l’enfortiment i consolidació de l’actual Comissió de Reconciliació, Justícia i Pau del municipi de Palacagüina. Per a més informació: Dolors Horta tel. 690 399 252 | horta.dolors@gmail.com

Nousol

L’ONG gironina t’ofereix la possibilitat de participar en 4 projectes diferents: al Marroc hi ha un camp de treball per a l’estiu, el del projecte Guelguim, que inclou un acord amb un dels grups scouts de la ciutat, amb el què es desenvolupen diferents activitats socioeducatives per a mainada i jovent de la ciutat. La finalitat del Camp és l'intercanvi cultural i de treball. Pel que fa al projecte de Burkina Fasso, el projecte Bobo-Diouslasso, comprèn els àmbits socioeducatius i sociosanitaris. El projecte Sausapor, a Indonèsia, i el projecte Baan Saan Rak, a Tailàndia, són de l’àmbit educatiu i estan oberts tot l’any.

Pots consultar tots els projectes i les passes que cal seguir per participar al projecte, en aquest web>>

SCI

L'SCI és una entitat que organitza camps de treball, és a dir, un projecte de feina comunitària dut a terme per un grup d’entre 5 i 20 voluntaris i voluntàries internacionals durant un període entre 1 i 3 setmanes. El grup dóna suport durant la seva estada a un projecte local transformador en algun dels molts països on és present l'SCI: Japó, Indonèsia, Estònia, Tanzània, Palestina...Al seu web hi trobaràs tota l'oferta dels camps que està oberta tot l'any. 

Aquest any Enginyeria Sense Fronteres i Èccit, també ofereixen brigades i estades solidàries. Properament, al web i a la fira d'entitats,  en donarem més informació.

Actualitat relacionada