13/02/2009

El bloc de l'Agenda Llatinoamericana: una hemeroteca virtual

La Comissió de l'Agenda Llatinoamericana ha posat en marxa un nou bloc, accessible des del seu web, on hi trobareu informació alternativa sobre diversos països llatinoamericans. Des d'aquesta entitat, s'ha fet una crida a les entitats de la Coordinadora a participar en les diferents seccions, aportant notícies vinculades als països amb els quals es treballa per contribuir a donar una visió diferent i més completa, que la que aporten els mitjans de comunicació tradicionals.

La Comissió de l'Agenda Llatinoamericana també convida a les entitats de la Coordinadora a participar en l'elaboració del calendari de l'Agenda que es fa cada any, mitjançant la proposta d'efemèrides (abans del 25 de març) de persones que s'hagin destacat per la seva lluita per un món més just. En la tria final que es fa per al calendari, la paritat home-dona és un dels factors que es té en compte.

Entre les novetats que presenta la campanya de l'Agenda per al 2010, destaca que tindrà com a eix temàtic l'ecologia. A banda, s'està estudiant la possibilitat d'elaborar un mapa sobre el deute ambiental. De tots aquests temes, juntament a l'avaluació de la campanya del 2009, se'n parlarà a l'Assemblea de final de Campanya de l'Agenda Llatinoamericana, que se celebrarà el proper 14 de març, a partir de les 10 del matí, a La Bisbal d'Empordà (Passeig Marimon Asprer, s/n).

L'acte, organitzat per la Comissió de Solidaritat de la Bisbal d'Empordà al teatre el Mundial acabarà amb un dinar (10 euros) i una tarda lúdica. Si us voleu quedar a dinar cal que reserveu a: llatinoamericana@solidaries.org