12/02/2008

El càmping Illa Mateua de Montgó dóna 9.000 euros a ONG

El GERD, ACAPS i ADECRS són les tres entitats solidàries que han rebut, per tercer any consecutiu, una donació de 3.000 euros cadascuna, de mans de l'Illa Mateua- càmping resort (abans Càmping Paradís). La donació d'aquesta empresa privada de Montgó respon al 0,9% de la facturació de la temporada d'estiu.

L'Illa Mateua-càmping resort és un allotjament turístic de primera categoria situat entre l'Illa Mateua i Cala Montgó, al capdavant de la qual hi ha l'empresari Martí Guillem. L'any 2005, aquest empresari convençut i compromès posava en marxa aquesta iniciativa que ha anat augmentant el tant per cent destinat a les ONG. Aquest any es va donar un simbòlic 0,7% i enguany ja s'ha arribat al 0,9%, amb el ferm compromís d'arribar a l'1% l'any que ve.

Per a Martí Guillem, aquesta taxa solidària "respon a la voluntat de retornar a aquelles persones més desafavorides de la societat, un part dels guanys que s'obtenen amb el negoci del càmping". La voluntat solidària concorda també amb una filosofia d'empresa respectuosa amb el medi ambient. D'una banda, el càmping està dotat amb aigua calenta escalfada amb energia solar, les seves construccions tenen una alçada mínima i estan fetes amb pedra natural de l'entorn, i es planten 20 pins, anualment. I de l'altra, des de fa tres anys, el càmping s'ha declarat "càmping antitaurí" per conscienciar i desenganyar els turistes dels tòpics de sempre.

La Coordinadora d'ONG Solidàries dóna la benvinguda a aquest tipus d'iniciatives solidàries i anima l'empresariat gironí a acostar-se a algun dels molts projectes solidaris que s'estan duent a terme a les nostres comarques.