13/04/2022

El CeDRe, Premi Institucional Mestres 68

El Jurat del “XXV PREMI MESTRES 68" ha reconegut el CeDRe, Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat, de la Coordinadora d'ONG Solidàries amb el Premi Institucional, per la tasca desenvolupada en el món de l'educació. 

El jurat també ha reconegut amb el Premi Personal, Ruth Vert i Moll, amb el Premi nacional, l'informatiu infantil INFOK de TV3, i distingeix, també, amb la menció honorífica a títol pòstum, Domènec Fita i Molat. 

L'objectiu del CeDRe va més enllà de la feina educativa de difusió, organització i creació de recursos educatius i d'investigació en Educació Crítica i Transformadora sobre Pau i Drets Humans, Cooperació i Justícia Social adreçats a tota la ciutadania, i busca generar aliances entre diferents actors que treballen per a una educació transformadora: equips docents de centres escolars i universitats, tercer sector, educadores socials i de lleure, moviments socials, administracions públiques, mitjans de comunicació i les ONGD federades a la Coordinadora d'ONG Solidàries que actuen al territori. 

El CeDRe és, a més, un espai d'acollida i formació constant, que ofereix a tothom i gratuïtament: bibliografia, jocs de taula i jocs de gran format, audiovisuals, exposicions i maletes pedagògiques amb la corresponent guia d'activitats per al treball i reflexió. Des del CeDRe s'ofereixen assessories i acompanyaments pel treball i posada en pràctica dels recursos tant a nivell individual com en grups organitzats.

L’acte acadèmic de Mestres 68 on es glossarà l’acció de cadascun dels guardonats i on es farà entrega dels guardons es farà el proper mes de juny. 

(A les fotos de dalt a baix i d'esquerra a dreta: 1. CeDRe a l'Espai de Solidaritat, obert a tota la ciutadania 2. campanya DENIP que s'impulsa amb l'Ajuntament de Girona 3. campanya pels ODS que es fa conjuntament a Dipsalut 4.Tarda juganera (formació en "gammificació") 5. Formació sobre EPD per a entitats 6. Aparador del CEDRe a l'Espai de Solidaritat 7.Parada informativa a la Taula de Recursos Educatius de Girona)