11/12/2015

El documental del 'Comando Dixan'

T'imagines que te'n vas d'una Argèlia en guerra a treballar a Europa i que acabes acusat de terrorista islamista perquè José María Aznar, l'aleshores president espanyol, vol justificar la guerra a l'Iraq, amb armes químiques a Banyoles? La Plataforma Aturem la Guerra de les comarques gironines ha obert un verkami per finançar un documental que expliqui la història del Comando Dixan. Vols ajudar a fer-lo realitat?

La història del 'Comando Dixan' arrenca amb la detenció d'alguns veïns de Banyoles i Barcelona, que havien marxat d'Argèlia, fugint de la guerra i que el gener de 2003 van ser detinguts, condemnats com a "terroristes islamistes" i expulsats. En aquells moments, la Plataforma Aturem la Guerra de Girona va assumir la seva defensa i des d'aleshores no ha parat de repetir que es tracta d'un muntatge d'Aznar, que necessitava justificar la intervenció espanyola en la Guerra d'Iraq.

El passat mes d'agost, tres persones de la Plataforma Aturem la Guerra -comarques gironines es van desplaçar a Algèria amb un equip de rodatge per enregistrar entrevistes amb l'Ali, en Souhil, en Mohamed i l’Amine i donar-los la paraula. En la trobada, a més d'exposar el seu cas, es va dialogar sobre el racisme i la islamofòbia que es viu a Europa, a Catalunya i a l'Estat espanyol.

Per continuar endavant i convertir les hores de rodatge en un documental, s'ha posat en marxa un projecte de microfinançament a Verkami. Des de l'entitat es demana suport econòmic i/o suport en la difusió del projecte a les xarxes.