• Inici>
  • Actualitat>
  • Notícies>
  • El paper de les ONG a les emergències humanitàries. La crisi de les persones refugiades.

20/05/2016

El paper de les ONG a les emergències humanitàries. La crisi de les persones refugiades.

El proper dissabte 28 de maig, les ONG celebrem a Llagostera la nostra Jornada Anual, posant sobre la taula un tema que ens toca molt d'aprop: el rol que tenen les entitats en les emergències humanitàries i el cas concret de la crisi actual que es viu a Europa amb les persones sirianes que fugen de la guerra.

La Jornada començarà puntual a les 10 del matí al Teatre Casino Llagosterenc. Després de la presentació de l'entitat amfitriona, Llagostera Solidària, arrencarà la primera xerrada a càrec del metge i cooperant, Xavier Punset, de Salut Empordà i Cooperació. Punset ha participat en projectes de cooperació vinculats a la salut a Àsia, Àfrica i Amèrica Llatina. Presideix Salut Empordà Cooperació, una  ONG vinculada a la Fundació Salut Empordà, que va néixer amb l'objectiu de promoure accions i projectes de solidaritat i cooperació pel desenvolupament en l'àmbit de la salut.

També participarà, a la Jornada Anual, un representant d'ASL-EREC (Acció Solidària i Logística / Equip de Rescat en Emergències de Catalunya), l'ONG dels bombers que recentment han estat a Lesbos i Idomeni. Ens explicaran la seva tasca als camps de refugiats a Grècia i l'impacte que tenen les campanyes de suport que es fan des d'aquí.

Després de les dues xerrades, i d'una pausa-esmorzar, farem treball en grup per posar sobre el paper les bones praxis en les emergències humanitàries: quines campanyes són efectives, què hem de descartar, totes les campanyes de suport són aplicables en tots els casos? Un cop posades en comú les conclusions, tenim una representació teatral sobre les persones refugiades, a càrrec del Grup Jove Molière d'El Galliner.

Com cada jornada, s'acaba amb un dinar, que enguany serà a Cal Degollat. Cal reservar abans del 27 de maig a solidaries@solidaries.org o bé 972 21 99 16