• Inici>
  • Actualitat>
  • Notícies>
  • El President de la Generalitat, Pasqual Maragall, i el Conseller en cap, Josep Bargalló, destaquen la necessitat de buscar punts d'encontre entre les ONGs i els representants polítics

18/02/2005

El President de la Generalitat, Pasqual Maragall, i el Conseller en cap, Josep Bargalló, destaquen la necessitat de buscar punts d'encontre entre les ONGs i els representants polítics

El President i el Conseller en cap mantenen una trobada d'una hora i mitja amb la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme.

La reunió ha tingut lloc avui divendres al CeDRe, a Girona, i s'ha desenvolupat en un ambient distès. En aquesta trobada també hi ha assistit la delegada del Govern, Pia Bosch, i l'Alcaldessa de Girona, Anna Pagans, a més d'alguns regidors del consistori.

En una primera part els representants del Secretariat de la Coordinadora d'ONG Solidàries han fet un breu repàs de la seva història i funcionament, així com de les campanyes més emblemàtiques. En aquest punt, el President ha posat de relleu la necessitat de buscar punts d'encontre entre les ONGs i els representants polítics.

Tot seguit, ha tingut lloc un diàleg en el que els membres de les entitats (un total de 26 hi eren representades) han posat damunt la taula diversos temes del nostre àmbit d'actuació: s'ha parlat de cooperació per al desenvolupament, d'immigració, d'igualtat de gènere, de pau i de drets humans. El President i el Conseller en cap han intervingut i s'han posicionat en tots i cadascun d'ells. En aquest apartat volem destacar que Josep Bargalló ha assegurat que en el Castell de Sant Ferran hi té cabuda la proposta de Castell per la Pau que des de fa temps impulsem les entitats gironines.

Des de la nostra Coordinadora valorem molt positivament aquest apropament entre els representants de la ciutadania i el teixit associatiu solidari gironí, perquè ens fem nostra l'afirmació del President: hem de buscar punts d'encontre, però a més, nosaltres hi afegim que només junts podrem caminar cap a una Catalunya més solidària.