20/10/2012

El rol dels diners en la construcció d'una societat més justa

El Servei de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Girona impulsa una formació per a professorat de secundària, per tal de facilitar el debat i l'aprenentatge sobre els diners i el paper que aquests tenen en el desenvolupament d'una societat més justa i sostenible, mitjançant el joc Ethica. Un cop feta la formació, el joc estarà disponible al Centre de Recursos per la Pau de la Coordinadora d'ONG Solidàries, en préstec gratuït. La formació es farà el dia 7 de novembre, de 4 a 9 de la tarda, a l'Espai de Solidaritat.  

Ethica és un joc que ha estat dissenyat per a joves i adults a partir de 15 anys en instituts, universitats, associacions, cooperatives i espais similars. A més, és una eina per usar en les empreses per estimular el treball en equip, l'escolta i els valors de la responsabilitat social.

El període d'inscripció per al Seminari de formació entorn al Joc Ethica i la temàtica de les finances i banca ètica, finalitza el 4 de novembre. Ho podeu fer enviant la fitxa d'inscripció degudament omplerta a cooperacio@ajgirona.cat

Què hi aprendràs?

 • Dinamitzar una sessió d'Ethica amb grups de joves o adults.
 • Promoure i coordinar el debat sobre les decisions econòmiques i com afecten les
  persones i el planeta.
 • Aplicar tècniques de dinamització de grups per estimular l'aprenentatge sobre els
  diners i l'impacte de les inversions i els estalvis.
 • Conèixer recursos pedagògics (vídeos, jocs, multimèdia) per integrar les finances
  ètiques als teus programes educatius.
 • Connectar amb altres professionals que promouen l'economia social.
  I obtindràs el diploma de facilitador acreditat d'Ethica.