12/12/2017

El vaixell Astral d'Open Arms és al port de Roses

Des d'ahir i fins al proper dissabte, 16 de desembnre, l’ONG Proactiva Open Arms és a Roses amb el seu vaixell Astral, on dur a terme una campanya de sensibilització sobre la crisi humanitària que es viu a la Mediterrània. La campanya s'adreça a escolars de primària i secundària, però també es pot visitar el vaixell.

La campanya se centra en donar a conèixer a escolars i ciutadania la situació d’emergència humanitària al Mediterrani central i la tasca de salvament a persones que fugen per mar de conflictes bèl·lics, persecució i pobresa cercant el refugi a Europa.

A Roses s'hi farà una sèrie d’activitats a terra que es complementen amb la visita del vaixell, xerrades amb vídeos de l’activitat de l’ONG a la Mediterrània i tallers adreçats a alumnes de primària i secundària per donar a conèixer la seva acció al mar. Cada sessió d'una hora de durada està pensada per arribar a un centenar d'alumnes.

El vaixell Astral és una donació d'un empresari italià que en veure les imatges arribades del Mediterrani, va decidir reconvertir el veler de luxe i cedir-lo a l'ONG perquè pogués rescatar persones refugiades. Amb el que té de vida com a vaixell de l'ONG, l'Astral ja ha rescatat més de 14.850 pesones, al Mediterrani central. Fins al 16 de desembre, tothom que ho desitgi podrà visitar el vaixell de Proactiva Open Arms al port de Roses. L'horari de visita és de 10 a 13 h i de 16.30 a 20 h.

Aquesta iniciativa es duu a terme amb el suport del Port de Roses, que a través de Ports de la Generalitat, col·labora amb  Proactiva Open Arms.