27/08/2021

El voluntariat, protagonista dels nous punts de llibre

Cinc persones que formen part de diverses entitats de la Coordinadora d’ONG Solidàries són les encarregades d’exposar alguns dels motius pels quals dediquen part del seu temps a l’activisme.

La nova sèrie de punts de llibre de la Coordinadora per aquest 2021 té com a objectiu posar en valor la cooperació i la tasca solidària. Per fer-ho, donem veu a cinc persones que participen de l’activitat solidària en alguna ONG o entitat, i què ens expliquen què els aporta a cadascú la tasca solidària i la participació en un col·lectiu. Els punts de llibre volen sensibilitzar especialment el públic jove i encuriosir-los per un àmbit que potser els és una mica desconegut.

L’acompanyament que reben durant el procés d’acollida si participen en una entitat, els espais de confiança que es generen a les entitats, la col·lectivitat davant la individualitat, per fer front a la violència estructural, l’enriquiment personal gràcies a compartir noves perspectives i punts de vista amb altres persones que tenen les mateixes inquietuds de transformació social, o la possibilitat de transformar allò que no ens agrada...de motius per participar en una entitat solidària i fer xarxa, en sobren.

Qui ens ho explica és en Gerard Rodríguez, de Blanes Solidari, la Fatoumata Macaolou, de Legki Yakaru de Banyoles, la Laura Comas del Núria Social d’Olot, la Loubna El Hasani, d’Amunt i Crits de l’Alt Empordà i l’Edison Vidal de l’Asociación Sociocultural de Colombianos para la Integración en Girona. A més del breu apunt testimonial de cada participant, els punts de llibre inclouen informació sobre les seves entitats.

Els nous punts de llibre es repartiran aquesta tardor a les 80 biblioteques i punts de lectura que hi ha a tota la demarcació gironina. També es poden recollir a l'Espai de Solidaritat, seu de la Coordinadora d'ONG Solidàries, a partir de l’1 de setembre.

Aquest material den sensibilització compta amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l’Ajuntament de Girona i Dipsalut.