04/09/2020

Emergència climàtica, una advertència global

Que la crisi del COVID-19 està relacionada amb la crisi mediambiental i climàtica actual, és un fet. Per això, el tema del nou cicle de Cinema i Solidaritat que impulsa la Unitat de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Girona, amb la col·laboració del Cinema Truffaut i la Coordinadora d'ONG Solidàries, no podia ser més oportú: l'emergència climàtica. Una proposta que arrenca ja, aquest mes de setembre. Foto: Pablo Tosco / Oxfam Intermón

El cicle d'enguany ens convida a reflexionar sobre el canvi climàtic i els greus impactes que està generant arreu del planeta. Problemàtiques com el dret a l’aigua, la necessitat de preservar la biodiversitat o l’extractivisme i l’explotació de recursos naturals, entre altres, volen apropar les causes i efectes dels canvis ambientals, així com les possibles solucions. 

El cicle comença el dia 29 de setembre amb la projecció de "Las damas  azules" que presentarà Enginyeria sense Fronteres, i acabarà el juny del 2021. Al llarg d'aquests mesos, s'aniran visionant cada mes, un documental o pel·lícula entorn l'emergència climàtica, que serà presentada per una entitat gironina implicada en el tema proposat. Associació Naturalistes de Girona, Oxfam Intermón Girona, Girona pel Clima, Solidaritat, Educació i Desenvolupament (SED), ACAPS Girona, Associació ÈCCIT, SCI Catalunya, Comissió de l'Agenda Llatinoamericana, són les entitats que també presentaran els altres films.

L'entrada a totes les sessions d'aquest cicle ja consolidat és gratuÏta i es farà garantint totes les mesures de seguretat. La mascareta és obligatòria.