12/05/2013

En suport als presos polítics sahrauís

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCSPS) han elaborat un Manifest en el què manifesten el seu rebuig en relació a les sentències judicials dictades per un tribunal marroquí contra els presos polítics sahrauís el passat 1 de febrer a Rabat. Segons indiquen nombrosos observadors internacionals, el Tribunal Militar no tenia jurisdicció sobre el Territori No Autònom del Sàhara Occidental, i donada la manca de proves, consideren que tampoc no tenia garanties suficients.  

Segons nombrosos observadors internacionals, el Tribunal Militar no tenia jurisdicció sobre el Territori No Autònom del Sàhara Occidental. A banda dels observadors internacionals, les pròpies institucions europees, parlaments nacionals i el Parlament Europeu han denunciat les violacions dels drets humans al Sàhara; fins i tot, han exigit a les Nacions Unides al territori, MINURSO (Missió de Nacions Unides per al Referèndum al Sàhara Occidental), que monitoregi el respecte als drets humans.

En aquest sentit, el passat 7 de febrer de 2013, el Parlament Europeu va emetre una Resolució sobre el 22è període de sessions del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides (2013/2533(RSP)) on sol·licita una solució justa i duradora del conflicte mitjançant l'exercici d'un referèndum d'autodeterminació i on s'insta a la llibertat de tots els presos polítics sahrauís.

Vols promoure una moció en suport als presos polítics del Sàhara, al teu Ajuntament, Consell Comarcal, Diputació, etc.? Aquí tens el MODEL DE MOCIÓ proposat per ACAPS.

Manifest en suport als presos polítics sahrauís >>