16/01/2012

Entitats socials de Girona qüestionen la nova llei de la Renda Mínima d'Inserció

Diverses entitats socials de Girona han emès un comunicat per rebutjar la nova Llei de la Renda Mínima d'Inserció (RMI, més coneguda com a PIRMI). Les entitats signants asseguren que les modificacions introduïdes a la Llei s'encaminen a reduir el nombre de sol·licitants i beneficiaris/es i a produir un estalvi econòmic.

Entre les conseqüències dels canvis introduïts a la Llei, critiquen l'enduriment en l'accés a la prestació per a persones nouvingudes, que les persones que ja no cobren autur i no troben feina, hagin de quedar en la més absoluta pobresa durant un any per tenir dret a la RMI, o que deixi de ser un dret universal per estar condicionat a la Llei de pressupostos.

Les entitats signants són la Fundació SER.GI, la Federació Catalana de Voluntariat Social de Girona, la Fundació Institut de Reinserció Social-IreS, la  Fundació Privada Plataforma Educativa, la Fundació Privada Astres, la Fundació Privada Gentis, la Fundació Privada Infància i Família, la Fundació Privada Utopia
, la Fundació Privada Resilis,  Eina Activa Empresa d'Inserció, l'Associació Acció Social Integral, l' Associació Acciona't, ACCEM Girona, l'Associació Acció Social Astres i Càritas Diocesana de Girona.

Podeu llegir el COMUNICAT aquí>>