22/05/2012

És just el que necessitem!

Som molts els que cada dia, quan ens llevem, fem un cafè per espavilar-nos. Si no és de comerç just, només el 2% arribarà al seu productor. Amb la Festa del Comerç Just que aquest dissabte 26 de maig arriba a Girona, es vol sensibilitzar la ciutadania que cal apostar per un consum sa i responsable i per la banca ètica, com a una de les vies per aconseguir canvis socials. El reciclatge dels residus, l'ús de la bicicleta, la premsa alternativa o la participació en activitats solidàries, són altres maneres de moure'ns per a la transformació.

A Girona, la Festa del Comerç Just començarà a les 17h. a la Plaça Independència. Hi haurà un espectacle infantil a càrrec de Kilalia, una representació teatral a càrrec d'El Galliner i música. A més, durant tota la tarda hi haurà mostra i venda de productes de comerç just, mercat social, jocs i activitats i exposicions.

En l'edició del 2012, la festa està organitzada per SETEM-Girona, Ecoxarxa Girona, Xarxa pel Decreixement, Coop57, Ecoxarxa del Montseny, SOM Energia, Xangara, Teixidors de Xarxes, Amizade Junts amb el Moçambiç, PAH-Girona, Banc del Temps del Pont del Dimoni i el suport de la Coordinadora d'ONG Solidàries i l'Ajuntament de Girona.