09/01/2013

Espavila't! Participa a la marxa per la dignitat i posa el teu gra de sorra!

La Xarxa pels Drets Socials (XDS) organitza pel proper divendres 18 de gener una marxa per la dignitat i contra la dictadura del capital, que iniciarà el seu recorregut a Salt i l'acabarà a Girona. La marxa passarà pels llocs emblemàtics on hi ha hagut retallades perquè, a més de denunciar-les, es vol donar suport a les plantilles de treballadors/es en lluita. La XDS fa una crida a totes les entitats gironines a sumar-se a la marxa i a participar en algun dels actes d'«ESPAVILA'T», que es faran del 18 al 25 de gener, amb l'objectiu d'aprendre a llegir millor el món i la vida, per a poder transformar-lo.

El recorregut de la Marxa per la Dignitat i contra la dictadura dels mercats sortirà a 2/4 de 10 de l'Ajuntament de Salt i passarà, seguidament, per l'Hospital de Santa Caterina, OTG-Salt, CEIP Montfalgars, Tresoreria General de la Seguretat Social, Escola Oficial d'Idiomes, Escola d'Hosteleria, Eulen, INSS, Generalitat, Ajuntament de Girona, La Caixa, Bankia, Cambra de Comerç, Oficina d'Estrangeria, Subdelegació del Govern, Federació d'Organitzacions Empresarials, Jutjats, Hospital Trueta. En alguns dels punts pels quals es passarà, s'ha previst alguna activitat com la lectura d'un manifest, una encesa d'espelmes o un vermut.

 

D'altra banda, amb «ESPAVILAT!» la XDS proposa a les entitats gironines contribuir a fer un programa d'activitats informatives, formatives, de sensibilització o denúncia centrades en la lluita pels drets socials bàsics: treball, sanitat, educació, habitatge... Moltes entitats, siguin de l'àmbit que siguin, estan patint els efectes de les retallades, fruit dels abusos del capital i les seves polítiques. Per a la XDS, si es coopera i les entitats uneixen esforços, es podrà fer visible la nostra força, es podrà augmentar la participació, la mobilització i la consciència de més gent a l'hora d'oposar-se a un sistema que explota la majoria del poble per tal d'augmentar les riqueses d'una minoria parasitària.

Així doncs, la Xarxa proposa que cada entitat dugui a terme com a mínim una activitat en aquesta línia, fent servir qualsevol metodologia o recurs (audiovisuals, exposicions, visites guiades, cercles de lectura i debat, conferències, jocs, recerques, mostres, presentació de llibres-informes-materials, etc.) i tractant qualsevol temàtica (a partir dels 4 drets socials bàsics: treball, salut, educació i habitatge però arribant a tots els temes possibles... p.e. justícia -taxes judicials, indults, impunitat grans delinqüents,.., repressió-despeses militars-exèrcit, autodeterminació dels pobles, violència de gènere-patriarcat, economia social i solidària,...). La XDS suggereix, però, iniciar l'activitat amb una breu presentació de la XDSi la importància de la lluita pels 4 drets socials bàsics. Sempre amb la intenció de mobilitzar i fer participar el màxim de gent en el disseny, l'organització i el desenvolupament de cada activitat i d'aconseguir la màxima agitació mediàtica i visualització al carrer.

Totes les activitats que es comuniquin abans del 14 de gener a prouretallades@googlegroups.com , s'inclouran en un cartell informatiu i en una octaveta. Cal indicar dia, hora, lloc títol de l'activitat, participants i qui l'organitza.

MATERIALS RELACIONATS:

CARTELL MARXA DIGNITAT >>

Recorregut a GoogleMaps >>