12/06/2018

Està en perill la llibertat d'expressió?

En el marc de la campanya "Demà pots ser tu", aquest dijous, debat a la plaça Pere Calders de can Gibert del Pla, a Girona, sobre la llibertat d'expressió i els drets humans. Hi intervindran el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri de los Ríos; Jordi Pesarrodona, investigat per delicte d’odi, desobediència i resistènica a l’autoritat per plantar-se al costat d’un Guàrdia Civil amb un nas de pallasso; Antoni Soler, president de FundiPau; Laura Iglesias, del sindicat USTEC; i Gabriela Serra, mestra, exdiputada i activista.

En el transcurs de l'acte també es donarà veu a persones represaliades i a activistes pro drets humans d'entitats de la Coordinadora d'ONG Solidàries, entitat que col·labora en l'acte a Girona.

La campanya ‘Demà Pots Ser Tu’ és una iniciativa en defensa dels drets fonamentals i civils conjunta de cinc entitats plurals i diverses: Òmnium Cultural, l’Institut de Drets Humans, l’Associació Irísia - Centre per la Defensa dels Drets Humans, NOVACT - Institut Internacional per l’Acció Noviolenta i la Fundació per la Pau. L’objectiu de ‘Demà pots ser tu’ és denunciar que el govern espanyol viola sistemàticament els drets i les llibertats bàsiques en democràcia. Davant d’aquesta situació  la campanya és un canal de denúncia i reivindicació permanent, perquè segons les entitats impulsores "La persecució de la dissidència va més enllà de la situació política a Catalunya: des de l’aprovació de la llei mordassa, més de 20.000 persones han estat sancionades o investigades a l’Estat per exercir el dret a la lliure expressió."

L'acte serà aquest dijous 14 de juy, a partir de 2/4 de 7 de la tarda.  En cas de pluja, l’acte es traslladarà a l’Ateneu Eugenienc (carrer Montseny, 14, Girona.) Des d’una hora abans es podrà visitar l'exposició censurada a ARCO, "Presos políticos en la España contemporánea", de Santiago Sierra, a la mateixa plaça Pere Calders.